Жировловлювач для кафе, барів, ресторанів HoReCa - giroulovitel.com.ua

Жировловлювач для кафе, барів, ресторанів HoReCa

Жировловлювач для кафе, барів, ресторанів HoReCa

У сфері громадського харчування є 2 важливі ресурси – наявність водопостачання та каналізації. Як правило, це регламентується законом. Власники бізнесу приділяють увагу тиску води в системі, нагріванню та доступності санітарного вузла для співробітників та відвідувачів. А ось водовідведення залишається осторонь. Адже саме його працездатність впливає на роботу барів, ресторанів, кафе.

 

Проблема ховається у тому, що працювати у сфері харчування доводиться із продуктами різного походження. Фрукти, овочі, м’ясо, борошно, крупи і так далі. Найбільшу небезпеку для водостоку становлять жири, які є у м’ясі птахів, тварин, риби. А також, оліях на рослинній або тваринній основі. Тут потрібен жировловлювач (сепаратор жиру).

 

Навіщо потрібен жировловлювач для HoReCa (кафе, бари, ресторани)

 

Жировловлювач (жироловка або сепаратор жиру) – це конструкція для очищення стічних вод від жирів. Є ємністю прямокутної або круглої форми, виготовленої із пластику або металу. Жировловлювач працює самопливом і не вимагає підключення до електромережі. Усередині конструкції немає жодних механізмів.

Жировловлювач для кафе, барів, ресторанів HoReCa

Жировловлювач потрібен для очищення стічних вод від жировмісних речовин. Стічна вода йде у каналізацію, жири залишаються всередині ємності. І періодично витягуються із сепаратора, тому що мають властивість накопичуватися.

 

Призначений жировловлювач для монтажу під мийкою або мийками. У сфері HoReCa (кафе, бари та ресторани) сепаратор жиру відіграє роль жорсткого фільтра для стічної води. Так як крім жирів, здатний відловлювати лушпиння риби, кавову гущавину, дрібні кістки та кісточки.

 

Головне завдання жировловлювача – зберегти працездатність водостоку. Жирам властиво прилипати на внутрішні стінки труб, забиваючи їх. Дрібне, нерозчинне у воді, сміття накопичується в місцях вигину труб і там, де є кран-перехідники.

 

Прочищення каналізації, навіть разове, виходить трохи дорожче, ніж ціна жировловлювача з бюджетного сегменту. Що дає привід власнику бізнесу (бару, кафе, ресторану) зробити вибір на користь очисного пристрою під мийку. Це економія коштів на десятиліття вперед. І зауважте, до розрахунків не залучено ще побутову хімію.

 

Який краще жировловлювач для кафе, барів, ресторанів HoReCa

 

Це не автомобіль, не смартфон і не продукти харчування. При виборі сепаратора жиру краще відразу відключити бажання купити найкраще і найдорожче очисне обладнання. Навпаки. Прагнути краще до мінімальної ціни. Але з урахуванням трьох базових технічних характеристик:

 

  • Продуктивність. Це кількість проточної води, яку конструкція здатна пропустити через себе в одну одиницю часу. Вимірюється в літрах на секунду або кубометрах за годину. Для однієї мийки досить купити найдешевший жировловлювач. Як правило, такі сепаратори мають продуктивність не менше ніж пів куба води на годину. Дві та більше мийок у кафе, барі чи ресторані – треба проводити розрахунки.
  • Пікове скидання. Або разове скидання стічної води. Вимірюється у літрах. Актуальне для любителів набирати повну мийку води для чищення посуду, а потім швидко зливати воду у каналізацію. Як варіант, пікове скидання враховується при підключенні жировловлювача до посудомийної машини.
  • Габарити. Сепаратор жиру забирає місце під час встановлення під мийкою. Звичайно, треба враховувати наявність цього місця. Бажано так, щоб кухари на кухні не спотикалися об жироловку.

 

Найкращий жировловлювач – це той, який не забирає час на обслуговування. Так вважають кухари зі сфери громадського харчування. Якщо сепаратор жиру забивається, то робота зупиняється. І потрібен час для вилучення жирів із ємності. А якщо посуд мився гарячою водою, то зібрати жири – завдання не з легких.

Жировловлювач для кафе, барів, ресторанів HoReCa

Крокуючи наперед, краще відразу купити жировловлювач зі змінними фільтрами. Або докупити фільтри до наявного сепаратора жиру. Ціна фільтрів не така висока, щоб обходити цей інноваційний спосіб чищення, змінюючи його на дорогоцінний час. До речі, для кафе, барів, ресторанів HoReCa жировловлювач із фільтрами гарантує 100% очищення води від усіх сторонніх речовин. Навіть піску.

Працюємо під час воєнного стану